Zaslanie navrhu pracovnej zmluvy pred nastupnym terminom

Dátum pridania: 04.09.2012 ~

Andrej Juriga
04.09.2012 08:59

Poslali by ste uspesnemu uchadzacovi o pracovne miesto navrh pracovnej zmluvy v elektronickej podobe este pred nastupnym terminom? V pripade, ze nie, ake uskalia tam vidite?

jozef
05.09.2012 13:37

samozrejme, ze ano. Mas dovod nieco schovavat?

Myslim, ze ziadna seriozna firma nemoze mat dovod tajit znenie pracovnej zmluvy pre buducim pracovnikom. Osobne som znenie zmluvy dostaval i posielal pred nastupom.

Reagovať|Nevhodný príspevok

Andrej
05.09.2012 13:54

vdaka za nazor Jozef

andrea
12.09.2012 17:16

Budúcim zamestnancom, s ktorými už máme dohodnuté všetky podmienky posielam na požiadanie naskenovanú pracovnú zmluvu podpísanú zamestnávateľom. Robievam to za účelom, šetrenia času, keď už budú v pracovnom pomere pre odhlásenia sa z UPSVaR, alebo pre potvrdenie ich istoty. Je to jednoduchšie ako im poskytovať zmluvu o budúcej zmluve. Takto sa mi to osvedčilo.

Andrej
13.09.2012 16:41

Dakujem za zdielanie osobnej skusenosti Andrea

Ivet
05.09.2012 14:14

Tak isto ako Jozef, nevidím dôvod tajiť obsah pracovnej zmluvy.
Všetko čo človek podpisuje by si mal riadne prečítať a porozumieť tomu, čo podpisuje. Ak sa PZ pošle elektronicky, tak si ju môže budúci zamestnanec poriadne preštudovať a poprípade sa opýtať na veci, ktorým nerozumie.
O to jednoduchší a rýchlejší bude proces samotného podpisovania

Andrej
05.09.2012 14:46

rovnako ti dakujem za prispevok Ivet

Michal Strečok
06.09.2012 11:33

Neviem si ani predstaviť, že by ktorýkoľvek potenciálny zamestnanec najkôr nastúpil a až potom čítal pracovnú zmluvu. Veď pracovná zmluva obsahuje ustanovenia, ktoré sú obvykle vecou dohody. A dohodnúť sa je potrebné pre samotným nástupom.

Či elektronicky alebo osobne, to je vec iná. Tu záleží na skutočnostiach, ktoré zmluva obsahuje a nakoľko podliehajú obchodnému alebo inému tajomstvu.

Andrej
06.09.2012 13:18

Vdaka za prispevok Michal, rovnako si to neviem predstavit ani ja a logicky si kandidat najprv cita / podpisuje pracovnu zmluvu a nasledne nastupuje. Otazka je skor, ci by ste navrh pracovnej zmluvy poslali vopred v elektronickej forme este pred samotnym podpisom. Na otazku ste mi odpovedali, dakujem.

Zara
09.09.2012 20:43

Ahoj Andrej,
jednoznacne poslat. Je to fer, pripadne nejasnosti sa mozu vyjasnit este pred podpisom, resp. nastupom.
Negativum nevidim asi ziadne.
Maj sa krasne
Zuzana

Andrej
09.09.2012 22:26

velmi pekne dakujem za nazor Zuzana

Sissi
27.09.2012 11:28

Urcite treba zmluvu poslat pred nastup, avsak je dobre upozornit kandidata, ze dokument, ktory mu bude zaslany mailom je konfidencialny a preto by nemal by zaslany tretim osobam. Obycajne si kandidati vypytaju aj povolenie od buduceho zamestnavatela, aby ho mohli zaslat svojmu pravnikovi na reviziu. Dnes uz je to standard, ze zmluvy sa posielaju mailom a povedala by som aj nutnost, aby ani jedna strana v den nastupu nemala zle prekvapenia.

SDusova
15.10.2012 09:03

Určitě posíláme, dáme tím možnost zaměstnanci v klidu si smlouvu přečíst a případně se na nás obrátit s dotazy. Je lepší toto vyřešit před samotným podpisem, abychom podepisovali smlouvu, se kterou jsou obě strany obeznámené a souhlasí s ní.

Andrej
15.10.2012 10:20

Velmi pekne dakujem za nazor a zdielanie vlastnej skusenosti pani Dusova.

Pre pridanie komentáru sa musíte prihlásiť. V prípade, že ešte nemáte vytvorené konto, zaregistrujte sa.