Mzdový a personálny systém
Dátum pridania: 16.08.2012 ~Lenka Žalmanová
16.08.2012 10:07
Dobrý deň.
Chcela by som Vás poprosiť o radu pri výbere mzdového a personálneho softwareu. Sme spoločnosť s +- 90 zamestnancami a od nového roku pravdepodobne prejdeme na nový mzdový software. (Teraz máme Odyseu). Mohli by ste mi, prosím Vás, napísať Vaše skúsenosti so mzdovými softwaremi, či už dobré alebo zlé? Ďakujem.
VioVal
19.08.2012 07:56
Dobrý deň,
v spoločnosti používame systém HUMAN od spoločnosti HOUR, s.r.o. Za posledných 12 rokov práce som mala to šťastie pracovať s týmto systémom, mám s ním len tie najlepšie skúsenosti na prácu v oblasti HR. Prednosťou je spoľahlivosť, vysoký užívateľský komfort, komplexnosť pre riadenie procesov v HR oblasti a flexibilita systému. Je vidno, že spoločnosť HOUR sa špecializuje na SW v oblasti riadenia ľudských zdrojov. Otázka je, čo všetko chcete mať "pod palcom" v SW. Pokiaľ je to len pre spracovanie miezd a personálnej administratívy, postačuje vám SW SOLID, ktorý je tiež od spoločnosti HOUR, s.r.o. (distribuuje MADO SOFT - dcerska spoločnosť HOUR-u). pre viac praktických informácii a užívateľskej skúsenosti vam rada odovzdám aj osobne (kontaktny mail: zuzibeth@gmail.com).
Nie veľmi dobré skúsenosti (užívateľsky nie veľmi prívetivý a nie 100%-ne spoľahlivý) som mala so systémom DATALOCK- W verzia či SPIN- a HELIOS.
jozef
21.08.2012 13:24
nuz, moje skusenosti su trochu ine.
predpoklady: mala firma s 90 ludmi asi nema vela penazi na nakup draheho SW...
pozaduje: spracovanie miezd, personalistiky, BOZP, vzdelavania, karierneho planovania
a predpokladajme obcasne poziadavky na flexibilitu riesenia..
odpoved (pisem len co mam osobne skusenosti):
HUMAN je riesenie modulove, zastaraleho dizajnu a drahe. Okrem toho - je velmi komplikovane ziskat zo systemu data, ktore tam nie su nativne spracovavane (dodatocne prace su komplikovane a drahe)
NEODPORUCAM
DATALOCK: ani neviem, ci to este dodavaju, podobne ako HUMAN avsak este rigidnejsie
NEODPORUCAM
KODAS KIS:
mala firma, dobry servis, vysoka flexibilita, vlastny konzultant/programator, velmi prijatelna cena (cena na urovni krabicoveho softu)
nevyhody: neobsiahne cele HR - prioritne sustredene na mzdy a zakladnu personalistiku, zastaraly dizajn
ODPORUCAM S VYHRADAMI
VERSITY MAGMA:
moderne riesenie pokryvajuce komplet procesy v HR - v jednej cene mate komplet riesenie, ziadne dodatocne vytahovanie penazi. Velmi flexibilny a otvoreny system, dobry zakaznicky servis, velmi jednoduche a prijemne ovladanie
ODPORUCAM
urcite sa vyhnite krabicovym rieseniam softu - za pomerne vela penazi dostanete univerzalne riesenie, ktore pri prvej nestandardnej poziadavke zlyha.
Ak ste na tom financne horsie - volte KODAS, ak ste na tom lepsie - volte VERSITY
pripadne otazky tiez rad zodpoviem
Lenka
21.08.2012 14:02
Ďakujem za Vaše názory a skúsenosti. Veľmi pomohli..
Prajem pekný deň!
Nadina
22.08.2012 23:55
ja osobne mam 7 rocnu skusenost s humanom -mzdy, personalistika, dochadzka, skolenia a som velmi spokojna
jozef
31.08.2012 14:59
a kolko ludi spracuvavas? Ake robis vystupy - manazerske prehlady? Aky modul pouzivas? A kolko to stalo (obstaravacia cena) a kolko to stoji na prevadzku mesacne?
processing of payroll
28.08.2012 12:59
Dobrý den,
v dnešnej dobe existujú viacere i menšie balíkové mzdové a personálne SW ktoré vyhovujú veľkosti a objemu pri spracovávani Vášho počtu zamestnnacov. Otázne je čo od daného SW potrebujete, či ho chcete používať iba výlučne na výpočet miezd alebo chcete daný software používať aj na spracovanie personálnych údajom, plánovania práce a rozvoja spoločnosti.
Naša spoločnosť spracováva mzdy pre cca 3500 zamestnancova pre asi 100 spoločností v SW MRP, je to síce niekdy boj ale SW postačuje stredne veľkej spoločnosti ako vy. V prípade daľších otázok Vám rad odpoviem.
S pozdravom.
Mikuláš Filčák
jozef
31.08.2012 15:02
pekna reklama - ale pracou v MRP v 21.storoci by som sa ani nechvalil :-)
Predpokladam, ze podklady pripravujete v PDF, pripadne TXT, prepojenie s dochadzkovymi systemami neriesite, rovnako neriesite karierne planovanie a vzdelavanie, a o niecom takom ako su manazerske prehlady (napr. prehlad nakladovosti na vybranych zamestnacov, PN, absencie, v grafickej alebo tabulkovej forme -ste ani nepoculi, vsak?
Mariana Hevierová
31.08.2012 15:16
ja by som doporučila SW Vema - komplexný SW pre celú HR oblasť s portálom aj pre managerov - cloudové riešenie - elegantné a finančne veľmi uspokojivé
comtessa
05.09.2012 16:31
Dobrý deň,
aj keď je to pre zadávateľku otázky už asi neaktuálne, nedá mi pre objektívnosť nereagovať. Pán vystupujúci pod anonymným menom "Jozef" pôsobí ako obchodný zástupca Kodas a Versity... Toľko si dal práce s antireakciami proti spoločnostiam HOUR, s.r.o. a MADO SOFT, až mi je to divné :D
Spoločnosť HOUR, s.r.o. poznám od jej vzniku a okrem toho, že tento SW dlhé roky používala moja predošlá firma, tak ho používali aj tisíce spokojných klientov, u ktorých sme sa s riešeniami spoločnosti HOUR, s.r.o. často stretávali.
Pracovníkov tejto spoločnosti charakterizuje vysoká profesionalita, kvalita, ústretovosť a ochota. Už len to, že dokážu každému klientovi zálohovať a realizovať samostatné úpravy a update hovorí za veľa. Ich SW riešenia sú modulárne, čo ich predurčuje nielen pre veľké spoločnosti, ale aj drobných podnikateľov. Navyše dlhoročnou špecializáciou len na oblasť personalistiky a miezd dokázali ich SW doladiť na všetky požiadavky súčasných moderných riešení.
Preto neodporúčam rozhodovať sa od stola na základe rozporuplných názorov, ale vyskúšať si bezplatné DEMO verzie a hlavne kontaktovať Vám podobné spoločnosti a získavať od nich referencie.
jozef
17.09.2012 15:33
Comtessa - vyprosim si podobne osocovanie! So ziadonou z danych firiem nie som nijako prepojeny a uz vobec nie som nijako zaqinteresovany do ich predajov - pisem VYLUCNE z VLASTNEJ skusenosti.
a teraz k tvojej reakcii:
to, ze su pracovnici HOUR priatelski a ustretovi je OK. Nijako to vsak nedeterminuje vysledny produkt a jeho pouzitelnost.
to, ze ich riesenie vyzera ako spred 15tich rokov je objektivny fakt. Rovnako ako to, ze sa neda nazvat user friendly a rovnako to, ze ak personalista potrebuje vyssie level vystupov zo systemu - musi mu firma PRIKUPIT od tych milych a profesionalnych zamestnancov vyssi MODUL. Preto MODULARITU v tomto pripade zdaleka nepovazujem za vyhodu.
Nehovorim, ze ich system nezvladne splnit poziadavky uzivatela - ale prave modularita a nutnost dorabat riesenia na mieru cele riesenie zasadne perdrazuje a tym padom sa mala firma pri jeho zavedeni moze velmi popalit. to je vsetko.
Polopatisticky
- ano, Mecedes je super auto.. ALE - moze si ho dovolit clovek s priemernym prijmov (t.j. mala firma)??
- ano, Mercedes ponuka moznost individualizacie.. ALE - moze si priemerny clovek dovolit individualizovat Mercedes??
comtessa
28.10.2012 14:59
Tiež píšeme z vlastných skúseností, detailne poznáme temer všetky HR systémy na našom trhu, a aj napriek tomu by sme si nedovolili takú kritiku, akú ste robili na základe subjektívnych kritérií Vy pán Jozef.
K tým Vašim prirovnaniam len stručne - SW od HOUR a MADO SOFT môžu byť aj Mercedesom, ale aj obyčajnou škodovkou - aj v tom majú obrovskú prednosť pred konkurenciou. Tak prečo ich pani Žalmanová nemohla podľa Vás bezplatne vyskúšať? Nerozumieme Vašim reakciám, ale nebudeme Vám ďalej Vaše názory ani vyvracať. Pekný deň!
Slavko
14.09.2012 09:25
Dobry den,
rad by som vam ponukol novy softwer na trhu pod nazvom RECRU, od spol Cloud-it
RECRU je novinka na trhu personálnych riešení. Vyvinuli sme ho preto aby čo najefektnejšie spracovával všetky procesy od oslovenia kandidátov cez samotné zamestnávanie pracovníkov až po vyhodnocovanie jednotlivých procesov. Recru je plne automatizovaný systém s mobilným dochádzkovým modulom, databázou pracovníkov, klientov, plne funkčným CRM a vlastným intranetom. Recru vám pomôže zvýšiť obrat vašej spoločnosti sprehľadni vám všetky procesy ušetrí vám nemalé prostriedky na obsluhe a výrazne zníži chybovosť. Neváhajte a spojte sa s nami a vyskúšajte si naše riešenie. kontakt: www.cloud-it.sk. Prajem krasny den